Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Kagen
250 Gram | Mørk chokolade 70 % |
275 Gram | Sukker |
250 Gram | Smør |
175 Gram | Hvedemel Køb |
1 dl | Sødmælk |
1 tsk | Bagepulver |
1 stk | Vaniljestang - korn heraf |
3 stk | Økologiske æg Køb |
Pocherede Pærer
5 stk | Pærer |
10 dl | Vand |
200 Gram | Sukker |
1 stk | Vaniljestang |
Fremgangsmåde
Pocherede Pærer
- Start med at skære bunden af pærerne, så er de lettere at få til at stå lige i formen. Lad endelig stilken blive. Det giver et smukt udtryk.
- Bring sukker, og den resterende del af vaniljestangen fra dejen, samt vand i kog. Skru ned for varmen, stil pærerne i, og lad dem småsimre i ca. 25 minutter.
- Dryp pærerne af inden de stilles i dejen.
Kagen
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Smelt smør og chokolade ved svag varme.
- Bland mel, bagepulver og vanilje.
- Rør melblandingen i de piskede æg skiftevis med den smeltede chokolade og smør.
- Hæld dejen i en smurt bageform, eller brug bagepapir. Stil pærerne i dejen.
- Bag kagen på næstnederste rille, ved 175°C i ca. 30 min. Pas på ikke at bage den for længe.
- Lad kagen køle af før du skærer den ud.


