Bagværk

Chokoladekage med pocherede pærer

1 time

Klassisk chokoladekage med pocherede pærer og mørk chokolade

Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Kagen

250 Gram Mørk chokolade 70 %
275 Gram Sukker
250 Gram Smør
175 Gram Hvedemel Køb
1 dl Sødmælk
1 tsk Bagepulver
1 stk Vaniljestang - korn heraf
3 stk Økologiske æg Køb

Pocherede Pærer

5 stk Pærer
10 dl Vand
200 Gram Sukker
1 stk Vaniljestang

Fremgangsmåde

Pocherede Pærer

  1. Start med at skære bunden af pærerne, så er de lettere at få til at stå lige i formen. Lad endelig stilken blive. Det giver et smukt udtryk.
  2. Bring sukker, og den resterende del af vaniljestangen fra dejen, samt vand i kog. Skru ned for varmen, stil pærerne i, og lad dem småsimre i ca. 25 minutter.
  3. Dryp pærerne af inden de stilles i dejen.

Kagen

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Smelt smør og chokolade ved svag varme.
  3. Bland mel, bagepulver og vanilje.
  4. Rør melblandingen i de piskede æg skiftevis med den smeltede chokolade og smør.
  5. Hæld dejen i en smurt bageform, eller brug bagepapir. Stil pærerne i dejen.
  6. Bag kagen på næstnederste rille, ved 175°C i ca. 30 min. Pas på ikke at bage den for længe.
  7. Lad kagen køle af før du skærer den ud.