Frokost & Aftensretter, Vegetar

Grillet broccoli

45 min

Med hasselnødder og dressing med tykmælk, mynte og basilikum

Skrevet & Udviklet af Mikkel Karsted

Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Grillet broccoli - 4 Personer

40 Gram Hasselnødder
1/2 Dl. Ekstra jomfruolivenolie
1 Tsk Akacie honning
2 Spsk Æbleeddike
1 Dl. Tykmælk
Salt og friskkværnet peber
1 Håndfuld Mynte
1 Håndfuld Basilikum

Fremgangsmåde

Grillet broccoli

  1. Skyl broccolibuketterne i koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Skræl stokkene, og flæk herefter broccolien på langs, så du får otte aflange broccolibuketter med stok på.

    Vend broccolibuketterne i lidt oliven olie, og kom herefter broccolibuketterne på en varm grill og grill dem  ca. 2 minutter på hver side, så de nogle steder bliver helt ”brændt” og stegt og andre steder stadig er lidt rå. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag broccolibuketterne af grillen, og fortsæt, indtil du har fået tilberedt al broccolien.

    Hæld tykmælk i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber, tilsæt honning, eddike og olie, og rør det sammen til en dressing. Anret de stegte broccoli på tallerkener, hæld tykmælk over og d, og til sidst topper du med masser af mynte og basilikum, tallerkensmækkere og ristede kikærter.