Fisk, Frokost & Aftensretter

Rødspætter

30 min

Med svampe, nye løg og persille.

Skrevet & Udviklet af Mikkel Karstad

Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Rødspætte med svampe - 4 Personer

4 Hele Rødspætter
Friskkværnet peber
Salt Køb
1/2 Dl. Oliven olie.
2 Nye Løg med top.
10 Gram Smør.
200 Gram. Blandede svampe.
1 Usprøjtet Citron.
1 Bundt. Bredbladet persille.

Fremgangsmåde

Rødspætter

  1. Tjek, at rødspætterne er friske. Flå rødspætterne, og rens dem for indvolde og blod, og skyl dem grundigt i koldt vand (eller få din fiskehandler til at gøre det for dig). Del rødspætterne i 2, så du får en hale ende og et hoved ende, da der er ret stor forskel på tykkelsen fra halen og til hoved, og derfor kan være lidt svær at tilberede samtidig uden at halestykket bliver lidt tørt, dryp rødspætte med oliven olie, krydr med salt og peber.
    Grill rødspætterne på en varm grill eller grillpande i ca. 3-4 min, (halestykkerne en lille smule kortere tid på hver side), til de får flot grill mønster på begge sider. Skær top (lad lidt sidde på) og rod af løg, del løgene i kvarte på langs og kom dem op i en gryde med lidt vand, salt og 10 g. smør.Damp løg under låg i ca. 2 min. Indtil de er møre og stadig har lidt bid.Tag løg af varmen og lad dem stå under låg til de skal serveres, så de holder sig lune. Rens svampene og del dem ud i mindre stykker, steg på en pande 2-3 i lidt smør, krydre med salt og peber og tag af panden.Smag det hele godt til med salt og peber.Skyl persille og pluk ud i blade. 
    Server rødspætterne med de dampede nye løg, svampe og drys med hakket persille, server citron til.
  2. Tip: Et godt trick til at tjekke, om rødspætten er færdig, er ved at finde det spidse ben, der sidder lige derunder, hvor hovedet er skåret af. Hvis dette ben kan trækkes ud uden modstand, er rødspætten færdig, hvis det til gengæld sidder fast, skal rødspætten have lidt mere tid på grillen.