Frokost & Aftensretter, Vegetar

Grillet spidskål

30 min 4-12 pers

Med ristet boghvede, estragon og yoghurt dressing med hvidløg og saltet citron

Skrevet & Udviklet af Mikkel Karstad 

Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Grillet spidskål

1 Spidskål
2 Hele Hvidløg
2 Dl. Yoghurt naturel
1/4 Saltet citron
1/2 Dl. Olivien olie
1/2 Dl. æbleeddike
1 Spsk. Akacie honning
25 Gram Boghvede

Fremgangsmåde

Grillet spidskål

  1. Læg de hele hvidløg på en varm grill, og lad dem grille i 20-25 min. til de er helt branket udenpå og helt bløde og møre indeni. Tag hvidløg af og lad dem køle lidt af. Tag evt. grimme yderblade af spidskål. Del spidskål på langs og skær herefter spidskål ud i aflange ”både” og sørg for at der sidder et stykker af roden(marven) på, så spidskål bladene bliver holdt sammen, når de skal grilles. Skyl spidskål i koldt vand og lad dem så dryppe grundigt af.  Vend spidskål med lidt oliven olie og kom så på en varm grill og grill 2-3 min på hver side, så spidskålstykkerne bliver flot brændt på ydersiden og stadig er er lidt sprøde i midten. Krydre med salt og peber, tag spidskål af grillen og læg på et fad. Skrab de bagte hvidløg ud af skrællen og op i en blender sammen med saltet citron, yoghurt, oliven olie, eddike og honning og blend til en tæt dressing. Kom dressingen hen over den lune spidskål og drys med ristet boghvede og hakket estragon. Server mens kålen stadig er lun.