Fisk, Frokost & Aftensretter

Jomfruhummer

45 min

Hyldeblomst grillet jomfruhummer med letrøget tang mayo, fennikel og bitre salater.

Skrevet & Udviklet af Mikkel Karstad

Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Jomfruhummer - 4 personer

16 Stk. Jomfruhummer.
4 Hyldeblomst skærme.
3 Spsk. Oliven olie.
Salt Køb
1 Stk. Radicchio
1/2 Frisee salat

Letrøget tang mayo

1 Pasteuriserede æggeblommer
1/2 Dl. Kærnemælk.
1 Spsk. Æbleeddike
1 Spsk. Røg salt.
5 Gram. Tørret havsalt.
Friskkværnet peber Køb
1 1/2 Dl. Vindruekerneolie eller rapsolie Køb

Fremgangsmåde

Jomfruhummer - 4 personer

  1. Flæk jomfruhummer på langs og fjern tarmen, kom jomfruhummer op i et ildfast fad eller bradepande og kom hyldeblomster ud over, dryp med oliven olie og havsaltDel salater ud i mindre stykker og afdryp grundigt.Grill jomfruhummer på en meget varme grill, ca. 1 min. på hver side, så de får flot gylden farve og stadig er saftige.Tag jomfruhummer af grill og server med fintsnittet fennikel, bitre salater og mayo, samt godt brød.

Letrøget tang mayo

  1. Udblød havsalat i koldt vand i 30 min. og pres herefter al vandet ud af. Hak herefter havsalat groft og kom op i en blender sammen med æggeblommer, kærnemælk, eddike, salt og peber og blend med en stavblender til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt så olien langsomt i en tynd stråle og under piskning, så mayoen ikke skiller. Når al olien er tilsat, juster da smagen med lidt salt, peber og et skvæt eddike.