Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Jomfruhummer - 4 personer
16 Stk. | Jomfruhummer. |
4 | Hyldeblomst skærme. |
3 Spsk. | Oliven olie. |
Salt Køb | |
1 Stk. | Radicchio |
1/2 | Frisee salat |
Letrøget tang mayo
1 | Pasteuriserede æggeblommer |
1/2 Dl. | Kærnemælk. |
1 Spsk. | Æbleeddike Køb |
1 Spsk. | Røg salt. |
5 Gram. | Tørret havsalt. |
Friskkværnet peber Køb | |
1 1/2 Dl. | Vindruekerneolie eller rapsolie Køb |
Fremgangsmåde
Jomfruhummer - 4 personer
- Flæk jomfruhummer på langs og fjern tarmen, kom jomfruhummer op i et ildfast fad eller bradepande og kom hyldeblomster ud over, dryp med oliven olie og havsaltDel salater ud i mindre stykker og afdryp grundigt.Grill jomfruhummer på en meget varme grill, ca. 1 min. på hver side, så de får flot gylden farve og stadig er saftige.Tag jomfruhummer af grill og server med fintsnittet fennikel, bitre salater og mayo, samt godt brød.
Letrøget tang mayo
- Udblød havsalat i koldt vand i 30 min. og pres herefter al vandet ud af. Hak herefter havsalat groft og kom op i en blender sammen med æggeblommer, kærnemælk, eddike, salt og peber og blend med en stavblender til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt så olien langsomt i en tynd stråle og under piskning, så mayoen ikke skiller. Når al olien er tilsat, juster da smagen med lidt salt, peber og et skvæt eddike.


