Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Jordbær
400 Gram | Jordbær |
1 Spsk | Akacie honning |
1 Håndfyld | Hybenroser |
1/2 | Usprøjtet citron |
Hvid chokoladecreme
100 Gram | Hvid chokolade |
1 Dl. | Fløde |
Jordbær/hybenrose sorbet
500 Gram | Friske jordbær |
1 Liter | Vand |
200 Gram | Rørsukker |
1 Håndfuld | Hybenroser |
2 Usprøjtet | Citroner |
Fremgangsmåde
Jordbær
- Skyl jordbær og nip blomsten af, afdryp herefter jordbær grundigt. Varm en pande op, kom honning på panden og lad det bruse op og bliver gyldent. Kom jordbær på panden og lad dem ”stege” i 30 sek. tilsæt herefter hybenroserne, fintrevet skal og saft fra citron og varm det hele godt igennem, så jordbær tager smag af hybenroserne og citron. Tag jordbær af panden, så de stadig holder lidt af deres form og friskhed. Server jordbær med hvid chokoladecreme og en kugle sorbet.
HVID CHOKOLADECREME
- Kom fløde i en gryde og bring i kog, tag gryden af varmen og tilsæt den hakket chokolade under piskning, så chokoladen bliver integreret i fløden. Kom cremen op i en skål og sæt den på køl og blive helt koldt (cremen kan med fordel laves dagen inden) Når cremen er helt koldt, piskes den med et piskeris til den en let flødeskums konsistens.
Jordbær/hybenrose sorbet
- Skyl jordbær og nip blomsterne af. Kom jordbær op i en gryde sammen med vand, sukker, hybenroser og bring i kog. Lad det koge 4-5 min. så jordbær bliver møre, men stadig holder sin friskhed. Tag gryden af varmen og smag til med saft fra 2 citroner og lidt fintrevet skal fra en af citronerne og lad det hele trække 10-15 min.
- Blend herefter lagen og sigt den igennem en grovmasket sigte, så du stadig får noget af jordbær ”kødet” med. Sæt sorbetlagen i køleskabet og lad den blive helt koldt. Kom sorbetlagen i ismaskine og kør den til den har en glat og fast konsistens. Tag sorbet op af maskinen og kom i en plastik boks.

