Frokost & Aftensretter, Vegetar

Nye kartofler

1 time 4-12 pers

Med friskost creme, krydderurter og koldpresset rapsolie

Skrevet & udviklet af Mikkel karstad

Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Grillede nye kartofler

1 kg Nye kartofler
Salt
Oliven olie
12 Træspyd
200 Gram Friskost
1/2 Bundt Basilikum
1/2 Bundt Estragon
1/2 Bundt Bredbladet persille

Fremgangsmåde

Grillede nye kartofler

  1. Vask og skrub kartofler grundigt

    Kom kartoflerne op i en gryde, kom vand på så det dækker og lidt salt.

    Bring gryden i kog og lad kartoflerne koge 8-10 min på svagt blus, sluk for blusset og lad kartoflerne trække 5 min. i kogevandet.

    Kom så koldt vand på kartoflerne, og lad dem afkøle let.

    Skyl krydderurterne og afdryp grundigt, hak krydderurterne og kom op til friskost, krydre med salt og friskkværnet peber.

    Rør det hele godt sammen og lad cremen stå 10 min. og trække smag fra krydderurterne.

    Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem med lidt oliven olie.

    Sæt kartoflerne på træspyd og grill dem ca. 2 min. på hver side på en varm grill så de får en flot gylden og sprød overflade.

    Tag spyd af grillen og drys med lidt havsalt.

    Tag kartofler af spyd og server kartoflerne på fad med friskostcremen, krydderurter og dryp med rapsolie.