Frokost & Aftensretter

Oksemørbrad

45 min 4-12 pers

Med dressing af estragon, ærter, ribs og peberrod.

Skrevet & Udviklet af Mikkel Karstad

Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Oksemørbrad

600 Gram Oksemørbrad
2 Spsk Olivenolie
1 Fed Hvidløg
5 Kviste Timian
havsalt og friskkværnet peber

Dressing

50 Gram Ærter
50 Gram Ribs
15 Gram Friskrevet peberrod
1 Dl. God olivenolie
1/2 Dl. Æbleeddike
1 Tsk. Akacie honning
Havsalt og friskkværnet peber
1 Bundt Estragon

Fremgangsmåde

Oksemørbrad

  1. Frigør oksemørbrad for sener og evt. hinder, skær mørbrad ud i 4 mindre bøffer. Kom kødet op i et fad, og gnid med hakket timian, hvidløg, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Lad kødet marinere i 15-20 min.   og kom det herefter på en meget varm grill, så de virkelig får høj varme i kort tid. Grill mørbrad bøfferne i ca. 3-4  min. (alt efter tykkelse), på hver side, så de får en flot stegt overflade og samtidig er saftige og godt røde i midten. Det er vigtigt at mørbrad ikke  bliver tilberedt for længe, da det ellers grå hen og bliver tørt og kedeligt i konsistensen ved overtilberedning. Tag mørbrad af grillen, og lad dem  trække i 3-5min. inden de skæres i tynde skiver og serveres med den lune dressing.

Dressing

  1. Kom olie, eddike, honning, salt og peber i kasserollen, og sæt den på grilllen. Lun den forsigtigt op., tag ribs af stilk og ribs, ærter og peberrod det hele ”koge” sammen til en tæt dressing.Hak estragonen, og kom den i den lune dressing. Hæld dressingen ud over de lune skiver kød, og server med det samme. Hvis kød og dressing kommer til at stå for længe inden servering, vil dressing ”sætte” sig lidt og derved bliver lidt trist i sit udtryk.