Frokost & Aftensretter, Vegetar

Pure af gule ærter

1 time 4-12 pers

Med grillede tomater, parmesan og bronzefennikel.

Skrevet & udviklet af Mikkel Karstad

Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Pure af gule ærter

200 Gram Gule ærter
1 Spsk Kamilleblomster
1 Dl. Oliven olie
1/2 Dl. Æbleeddike
1 Tsk Stødt fennikelfrø
16 Små Tomater (cherry eller cocktail)
3 Fed Hvidløg
10 Kviste Timian
Salt og friskkværnet peber
1 Bundt Bronzefennikel

Fremgangsmåde

Pure af gule ærter

  1. Skyl ærterne igennem i koldt vand og sæt dem over i gryde med vand så det dækker.

    tilsæt kamille og bring i kog, kog ærterne i 35-40 min til de er møre.

    Skyl tomater og kom dem op i et ildfast fad, tilsæt hvidløg og timian og dryp med 2 spsk. oliven olie, 2 spsk. eddike, salt og friskkværnet peber.

    Kom tomaterne i i ovnen og bag dem i 15-20 min. ved 120 grader, så tomaterne lige sprækker i skindet og tager mod smagen fra olie og eddike.

    Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle lidt af.

    Blend de kogte gule ærter med en stavblender, tilsæt oliven olie, eddike, fennikelfrø, salt og friskværnet peber og blend til en glat pure.

    Lad pure køle lidt af og anret den så i en skål med de bagte tomater og bronzefennikel på toppen.