Ingredienser
Pure af gule ærter
200 Gram | Gule ærter |
1 Spsk | Kamilleblomster |
1 Dl. | Oliven olie |
1/2 Dl. | Æbleeddike |
1 Tsk | Stødt fennikelfrø |
16 Små | Tomater (cherry eller cocktail) |
3 Fed | Hvidløg |
10 Kviste | Timian |
Salt og friskkværnet peber | |
1 Bundt | Bronzefennikel |
Fremgangsmåde
Pure af gule ærter
Skyl ærterne igennem i koldt vand og sæt dem over i gryde med vand så det dækker.
tilsæt kamille og bring i kog, kog ærterne i 35-40 min til de er møre.
Skyl tomater og kom dem op i et ildfast fad, tilsæt hvidløg og timian og dryp med 2 spsk. oliven olie, 2 spsk. eddike, salt og friskkværnet peber.
Kom tomaterne i i ovnen og bag dem i 15-20 min. ved 120 grader, så tomaterne lige sprækker i skindet og tager mod smagen fra olie og eddike.
Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
Blend de kogte gule ærter med en stavblender, tilsæt oliven olie, eddike, fennikelfrø, salt og friskværnet peber og blend til en glat pure.
Lad pure køle lidt af og anret den så i en skål med de bagte tomater og bronzefennikel på toppen.

